Događaji

Digitalni alati i tehnološki sustavi za održivo gospodarenje šumskim resursima Sredozemlja

Datum događaja: 

Utorak, 16 Svibanj, 2023

Modelna šuma Istra započela je raditi na implementaciji projekta DigiMedFor iz EU programa HORIZON2020 u kojem sudjeluje s brojnim partnerima;  Modelna šuma Montagne Fiorentine, Modelna šuma Provansa, CESEFOR, (Španjolska) Šumarski institut Marmara, Asociacion para la certificacion Espanola forestes,Institut national de recherches en genie rural, Ethniko kentro erevnas kai technologikis anapty, Asociacion para la certificacion Espanola forestes,Trestima Oy i drugi dok je vodeći partner 

Ove nedjelje na Festivalu šuma; šumski sajam, radionice i gastro show

Datum događaja: 

Utorak, 8 Studeni, 2022

Prvi „Festival šuma i šumskih plodova“ dogodit će se na Ćićariji, točnije u Brgudcu ove nedjelje 13. studenog. Zamišljen je kao cjelodnevni program za sve generacije koji počinje u 10 i traje do 19 sati.

U šatoru ispred spomen-doma Brgudac posjetitelji će na pravom šumskom sajmu moći razgledavati i kupovati proizvode iz šume; nakit i ukrase, umjetničke predmete, proizvode od gljiva, med i kolače, predmete od drva i vune, te šumsku kozmetiku.

Festival šuma i šumskih plodova u Brgudcu

Datum događaja: 

Četvrtak, 27 Listopad, 2022

Udruga Modelna šuma Istra, Općina Lanišće i udruga “Babucera” iz Brguca po prvi puta organiziraju “Festival šuma i šusmkih plodova” na Ćićariji koji je zamišljen kao inovativno i raznoliko događanje za sve generacije.

Njime se žele promovirati sve dobrobiti od šuma na jedan novi način; kroz šumske radionice za djecu i odrasle, predavanja, umjetnost u šumi te naravno šumsku gastronomiju od šumskog bilja i plodova. Festival ima svoj sajamski dio, predavanja i radionice u šumi. 

Modelna šuma u nedjelju na TuberFestu

Datum događaja: 

Subota, 22 Listopad, 2022

U nedjelju 23. listopada gostujemo na TuberFestu u Livadama s našim šumskim sajmom i radionicama s kojima trajemo od 12 do 18 sati. Na sajmu će se naši članovi i suradnici predstaviti svojim proizvodima iz šume pa smo pripremili prodajnu izložbu šumskih ukrasa i nakita, proizvoda od drva i vune, umjetničkih slika, prirodne kozmetike, ali i šumske hrane kao što su med i gljive.

Dok će ovaj šaroliki sajam biti u šatoru, u obližnjim šumama održavat ćemo radionice iz šumske pedagogije za djecu, a za odrasle radionice prepoznavanja gljiva i izrade prirodne kozmetike.

Kongres šumske terapije

Datum događaja: 

Petak, 26 Kolovoz, 2022

 

Prvi hrvatski kongres o šumskoj terapiji u organizaciji Snaga šume - Forest Power Croatia

"Šumski wellness - instrument poboljšanja zdravlja i inovativna turistička ponuda"

HORIZON 2020 project ONEFOREST: A MULTI-CRITERIA DECISION SUPPORT SYSTEM FOR A COMMON FOREST MANAGEMENT

Datum događaja: 

Utorak, 15 Ožujak, 2022

Mediteranska mreža Modelnih šuma potpisala je Ugovor za implementaciju projekta iz EU programa HORIZON 2020 Oneforest: a multi-criteria decision support system for a common forest management to strengthen forest resilience, harmonise stakeholder interests and ensure sustainable wood flows.

Stručno putovanje u Portugal i razmjena iskustva o održivom upravljanju resursima

Datum događaja: 

Utorak, 15 Ožujak, 2022

Od 9. do 11. ožujka 2022. predstavnici Modelne šume Istra sudjelovali su na sastanku projekta Erasmus+ u portugalskom gradu Tomar i okolnim područjima. Organizatori sastanka su ASPEA - mreža za okolišnu edukaciju iz Portugala koji su organizirali sadržajna 3 dana programa. U sklopu sastanka održana je plenarna sjednica na kojoj su se predstavile Modelne šume mediteranske mreže koje su organizacijama koje se bave upravljanjem resursima u Portugalu prenijele svoja iskustva i upoznali ih s konceptom kao i  principima i atributima modelne šume.

Projekt suradnje Modelne šume Istra, Modelne šume Provansa i poljskih partnera

Datum događaja: 

Četvrtak, 17 Veljača, 2022
U sklopu našeg Erasmus + "Cooperation and education for sustainable development" projekta u studenom 2021. smo posjetili Poljsku regiju Mazurska koja je bogata jezerima i staništima divljih životinja, a poznati su po održivim praksama u gospodarenju šumama i participativnom upravljanju resursima.

Šumska pedagogija u Istri- edukacija odgajatelja na području Modelne šume

Datum događaja: 

Četvrtak, 17 Veljača, 2022

Modelna šuma već nekoliko godina provodi projekt Šumska pedagogija u Istri. Ove godine educiramo o šumskoj pedagogiji odgajatelje dječjih vrtića s područja Modelne šume i šire.

Modelna šuma Istra u sklopu Erasmus+ projekta u Toscani

Datum događaja: 

Srijeda, 13 Listopad, 2021 do Petak, 15 Listopad, 2021

Modelna šuma Istra sudjelovala je u sklopu Erasmus + projekta "Education for sustainable development in Mediterranean Model Forest" u Toscani od 13. do 15. listopada na međunarodnom sastanku s partnerima iz Modelne šume Toscana, Modelne šume Provansa, Modelne šume Palencia, GRAIN i ASPEA mrežama za edukaciju o održivom razvoju, Općinom Voio iz Grčke te CESEFOR fondacijom iz Španjolske.

StraniceNews
Media