Događaj

Projekt suradnje Modelne šume Istra, Modelne šume Provansa i poljskih partnera

Datum događaja: 

Četvrtak, 17 Veljača, 2022
U sklopu našeg Erasmus + "Cooperation and education for sustainable development" projekta u studenom 2021. smo posjetili Poljsku regiju Mazurska koja je bogata jezerima i staništima divljih životinja, a poznati su po održivim praksama u gospodarenju šumama i participativnom upravljanju resursima.
Naši domaćini, Šumarski okrug Maskulinske i Šumarska škola priredili su nam zabavno i edukativno putovanje; pa smo tako sudjelovali u kulinarskiom tečaju tradicionalnih jela, izrađivali svijeće od pčelinjeg voska, sadili stabla s učenicima Šumarske škole, oprobali se u streličartsvu te krstarili brodom po najvećem jezeru u regiji.
Imali smo prilike probati njihovu autohtonu hranu, pyroge i tradicionalne juhe, a ni votke raznih voćnih okusa nije falilo.
Nakon Provanse i Poljske, naš posljednji projektni sastanak organizirati će Modelna šuma Istra od 31. svibnja do 2. lipnja 2022. Poljski partneri podigli su visoku ljestvicu, ali dati ćemo sve od sebe da za partnere iz Francuske i Poljske pripremimo izuzetno sadržajan i zanimljiv sastanak na području naše Modelne šume - u koji ćemo uključiti naše članove i partnere.
Fotografije pogledajte na našoj Facebook stranici https://www.facebook.com/media/set/?set=a.129084949572075&type=3
 News
Media